Blog de Bere

E greu de spus dacă există sau nu o băutură cu o reţetă mai veche decât cea a berii, însă cu siguranţă istoria acesteia merge mână-n mână cu istoria lumii. Fiecare pahar de bere ascunde o poveste, defineşte o emoţie, o trăire, o interacţiune umană, reuşind să spargă bariere culturale şi sociale acolo unde alte strategii de comunicare dau greş. Citește continuarea »

Mişcarea face bine

Că tot vom ieși mâine, 23 iunie, de la ora 9:00, în Parcul Lumea Copiilor din Bucureşti, împreună cu dolce SPORT, echipa de la smartatletic.ro şi Get FIT, la a doua ediţie a proiectului “Mişcarea face bine” am să vă reamintesc câteva argumente pro pentru cei ce iubesc și sportul, dar și berea. Citește continuarea »

Despre studiul realizat de specialişti de la Universitatea din Granada şi Consiliul Superior de Cercetări Ştiinţifice (CSIC) Madrid care arată că un consum moderat de bere după activități sportive permite rehidratare adecvată prin care se refac pierderile hidro-electrolitice, si despre taxa pe bere al domnului ministru Vasile Cepoi. Citește continuarea »

Ce faci, bre?

Vă rog să mă scuzaţi, da’ eu mi-s mai din popor, aşa… Cum, dom’le, taxă pe bere? Da’ ce ţi-a făcut? S-ar putea să mă repet, da’ n-am încotro. S-a dovedit ştiinţific că berea, în cantităţi moderate, nu face nici un rău. Ba, mai mult, chiar face bine. De exemplu, combate bolile de inimă. Repet, în cantităţi decente. Se pare că inima este, de departe, cea mai mare “beneficiară” a consumului de bere. Aceasta scade colesterolul “rău” şi îl creşte pe cel bun. Apoi, reglează glucoza din … Citește continuarea »

Taxa pe bere Vasile Cepoi

Am creat o nouă categorie pe Blog de Bere şi se va numi: Taxa pe Bere Vasile Cepoi. Aşa cresc şansele ca oricine caută pe google informaţii despre noua taxă pe bere, ori despre domnul Ministru al Sănătăţii, va găsi informaţii despre cât de sănătoasă-i berea de fapt, despre cât de bine face economiei şi nu numai. Citește continuarea »

Cultura berii este în creștere – tot mai mulți apreciază o berea de calitate și tot mai mulți sunt dispuși s-o facă ei înșiși ca s-o nimerească fix pe placul lor. Microfabricile de bere se-nmulțesc ca ciupercile după ploaie. Citește continuarea »

Bere gratis la Botoșani

Nu, nu vorbim despre formația Bere Gratis, ci despre tentativa primarului Cătălin Flutur, candidat PDL, de a căștiga alegători profitând de veselia și aglomerația din oraș de pe urma finalei Europa League. Citește continuarea »

Aseară ne-a fost dat să vedem o superbă finală Europa League, și cred că puțini am realizat că spectacolul de aseară avea loc pe pământ românesc. O știam cu toții, dar parcă era prea frumos și prea grandios totul, iar pentru noi ăștilalți de ne uitam la televizor părea un spectacol din altă lume, unul cum n-am mai pomenit la noi și sperăm să mai vedem. Citește continuarea »

Na că tot berea înveselește spiritul și susține economia și fotbalul. Primarul Oprescu a afirmat că din informațiile sale s-au consumat 200.000 de litri de bere de când suporterii spanioli au invadat Bucureștiul. Teoretic, dacă o bere de 500 ml costă aproximativ 1 euro, asta înseamnă că sumele lăsate de spanioli numai pe bere, după două zile de distracție în București ajung la … Citește continuarea »

Clinica de Bere din Timișoara este un proiect tare drag mie în special pentru ideea nebună din spatele ei, aceea a șase prieteni hotărâți să-și deschidă propria fabrică de bere, dar și pentru serviciile lor, nemaivăzute la noi în țară, și care dau un farmec aparte brandului. Citește continuarea »