Blog de Bere

Hai în Paradis

Vă vorbesc de restaurantul Paradis din Brașov și zona adiacentă locației. Restaurantul este în buricul târgului, între Hotelul Hirscher și Centrul Cultural Reduta, pe colț, vis-a-vis de cafeneaua Cafeteca. Citește continuarea »

Die Stube – Brașov

Die Stube este o berarie cu specific bavarez, unde găsești 104 feluri de bere din România, Belgia, Cehia, Irlanda, Marea Britanie şi Germania. Oricât de pretențios ai fi în legătura cu berea pe care o bei, la Die Stube găsești un sortiment pe gustul fiecăruia, fie că-i Ratskeller, Biergarten, Pilsner, Weizen, Export, Lager, Ale, Radler, Märzen, Bock, Altbier, Stout, Kölsch sau Lambic. Citește continuarea »

Aproximativ la 50 de km de Vama Veche, se află Ferma de Midii Dalboka, undeva pe malul mării, într-un loc mai retras, la care ajungi cu maşina, dar pe un drum foarte strâmt şi într-o pantă de vreo 20 de grade. Locul e foarte frumos, mai ales dacă aungi într-o seară cu lună plină, aşa cum am ajuns eu. Meniul pe partea de mâncare este unul variat şi bazat, fireşte, pe midii. Am încercat mai multe feluri, iar concluzia generală este că sunt gătite ok, … Citește continuarea »

Săptămâna trecută am avut frumoasa misiune de a fi reporter Sport Local la Turul Ciclist al Sibiului Atlassib 2012. N-a prea fost timp de desfătare, dar a fost o plăcere nespusă să fiu alături de cicliști la reușitele lor, chiar și de pe margine. Citește continuarea »

Cod galben în Piteşti!

La urechile mele au ajuns nişte vorbe, cum că la Piteşti s-a deschis o berărie plină cu bere străină: Beermingham! Dacă sunteţi din zonă, să-i vizitaţi şi să ne spuneţi şi nouă cum vă place. Citește continuarea »

Dacă ajungeţi prin Sibiu cu gândul la relaxare, trebuie să poposiţi măcar preţ de-o bere şi pe la Pardon Cafe, un bistro aflat pe cea mai frumoasă şi liniştită stradă din Sibiu – str. Cetăţii. Citește continuarea »

Când am ajuns săptămâna trecută la Cluj-Napoca, printre primele lucruri pe care mi le-au spus prietenii de acolo a fost că ”trebe musai să vezi” Berăria Ursus, proaspăt deschisă în Piața Unirii la numărul 20. E foarte greu să o ratați dacă ajungeți prin zonă, așa că nu vă bateți capul să vă aduceți aminte adresa exactă ) Pentru mine a fost o surpriză foarte plăcută localul. Amenajat foarte frumos (vedeți mai jos niște poze), cu mult gust și cu multe tușe retro. De remarcat … Citește continuarea »

Eram cu treabă prin zonă, altfel mi-e greu să cred că m-aș fi dus special să beau o bere la ”La Moșu” pe Șoseaua Olteniței, în București. Dar dacă tot am ajuns acolo, am zis să îmi activez și sarcina de băutor de bere și de scriitor de bere pentru acest blog și iată relatarea de la fața locului. Citește continuarea »

Mai exact unde ne-adunăm la o bere mâine seară ca sa vedem finala de pe Arena Natională. Nu toți avem bilete la Arenă, dar finala tot trebuie să o vedem undeva, că na, fotbalul mereu a fost prilej de-o bere cu prietenii. Unde exact, dilemă mare. Citește continuarea »

Lunea de bere

acă ajungeți prin Cluj e musai să vizitați Le Général Café-Pub. Nu numai că-i cel mai distractiv pub din câte am vizitat, dar își respectă clienții consumatori de bere dedicându-le o zi numai pentru ei. Lunea la fiecare 4 beri primești o bere gratis, plus că găsești tot felul de beri speciale. Citește continuarea »