03 noiembrie 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Porți deschise la fabrica de bere Timișoreana

Cu fix o lună în urmă fabrica de bere Timișoreana și-a deschis porțile publicului pentru câteva zile. Peste 600 de timişoreni au vizitat în acel weekend. A fost pentru prima dată în istoria fabricii fondate la 1718 când consumatorii au fost invitaţi să parcurgă un tur complet.

Fiecare tur a durat în jur de o oră, timp în care timişorenii au avut ocazia să afle istoria fabricii și tainele preparării berii Timişoreana de la Maestrii Berari ce însoțeau grupurile de vizitatori. Vizitatorii au putut admira echipamentele utilizate acum sute de ani la fabricarea berii, dar şi clădirile cu însemnătate istorică pentru fabrică, cum ar fi: clădirea fierberii, o premieră la nivel naţional, fiind a doua secţie semi automatizată din lume la vremea sa (1962) sau fabrica de gheaţă, menţionată într-un anuar în Statele Unite în anul 1924 ori locomotiva Muchi, care ducea vagoanele în cetatea Timişoarei şi la gară, dar şi urme din linia ferată ce trecea direct prin curtea fabricii.

La acest eveniment au venit sute de timişoreni, braşoveni, constănţeni sau bucureşteni, precum și turiști străini. Mai jos puteți face un tur video al fabricii Timișoreana și al celor întâmplate cu o lună în urmă.

Despre Sorin Neagu

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Înapoi la începutul paginii