BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Aplicații mobile dedicate Oktoberfest-ului

Apăi în timpuri moderne precum cele de acum one does not simply go to Oktoberfest fără o aplicație mobilă dedicată evenimentului instalată pe telefon. Și de ce nu ți-ai instala așa aplicație când beneficiile sunt atât de bine venite?! La o atingere distanță (că butonul deja-i old school) îți poți afla cu aproximație nivelul alcoolemiei, poți flirta cu domnișoarele în portul specific sărbătorii berii, ori poți apela la instrucțiune pentru a ajunge teafăr acasă, atunci când “ești dezorientat”.

Aplicaţia “oficială” Oktoberfest a prins repede printre vizitatorii festivalului, fiind descărcată de 75.000 de ori până acum. Ea permite utilizatorilor care-şi ştiu greutatea şi numărul de halbe de un litru băute să-şi afle gradul de beţie. În plus, dă posibilitatea petrecăreţilor să ştie în cât timp se va putea spune că le-a dispărut starea de euforie. Aplicația arată și numărul de calorii dintr-un brezel, dintr-un jambon de porc, un purceluş de lapte sau din alte mâncăruri tradiţionale de la Oktoberfest. O altă funcţie, cu actualizare în timp real, arată ce corturi special amenajate pentru Wiesn sunt integral ocupate şi nu mai pot primi musafiri din lipsă de spaţiu, astfel mergi la sigur să beii o bere.

Aplicația Wiesn (prescurtare a Theresienwiese, locul în care se ţine Oktoberfest în oraşul bavarez), este o aplicație gândită să te ajute în “dragoste”. Cu ajutorul ei îți creezi un profil și trimiți invitații la bere celibatarilor înscriși în aplicațiie. Se afişează fotografia (de preferinţă în costum tradiţional), vârsta, tipul de persoană căutată, iar aplicaţia realizează potenţiale cupluri, anunţând locul în care se găseşte fiecare amator de întâlniri.

Există și aplicația gândită pentru cei ce uită să-și măsoare cantitatea de bere ingerată. Vorba aia: ziua fac 10 minute până la Oktoberfest, seara fac două ore de la Oktoberfest până acasă. Aplicația te lasă să îți înregistrezi coordonatele casei, iar apoi te-ajută să-ți găsești drumul rapid și eficient. Părerea mea este că dacă ești destul de treaz să folosești o aplicație de pe telefon, cu siguranță știi s-ajungi și-acasă. La noi ar merge o aplicație de genul “treși acasă” ;) numa’ decât zic.

Peste 6 milioane de vizitatori sunt aşteptaţi din întreaga lume la festivalul berii din capitala Bavariei, care se va încheia pe 7 octombrie. Anul trecut, oaspeţii au consumat peste 7 milioane de litri cu bere. În acest an, o halbă se vinde cu până la 9,50 euro. În jur de 12.000 de ospătari şi ospătăriţe vor servi clienţii în 35 de corturi, dintre care cel mai mare poate adăposti 10.000 de persoane.

Via Jurnalul.ro

Despre Sorin Neagu

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Înapoi la începutul paginii