19 decembrie 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Încă 36.000 de euro pentru cercetarea din România

Astăzi, 7 noiembrie 2012, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriție anunță începerea perioadei de depunere a aplicaţiilor pentru cea de-a doua ediţie a burselor de cercetare pe care le pune la dispoziția mediului academic din România. Ca şi în cazul primei ediţii, fondurile de 36.000 Euro sunt destinate finanțării proiectelor de cercetare pe tema efectelor consumului moderat de bere asupra sănătății.

“Sunt încântată că putem anunţa începerea perioadei de înscriere pentru cea de-a doua serie de burse de cercetare pe care o acordăm. Am pornit la drum în speranţa că vom aduce în atenţia cercetătorilor români o temă interesantă de studiu – efectele consumului moderat de bere asupra organismului uman, acordându-le, totodată, şansa de a-şi pune în practică cunoştinţele teoretice. Aşteptăm cu interes noile proiecte, primele constituind o surpriză foarte plăcută, şi sper ca de la an la an să avem din ce în ce mai multe înscrieri interesante”, declară Dr. Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Perioada de depunere a aplicaţiilor pentru obţinerea burselor este: 01.11.2012 – 31.01.2013, iar evaluarea proiectelor se va face până la finalul lunii februarie 2013. Mai multe detalii găsiți pe site-ul oficial al Centrului de Bere, Sănătate și Nutriție. Proiectele se vor depune în variantă electronică, pe e-mail, la adresa: [email protected]. Comitetul de evaluare va fi alcătuit din specialiști care aparţin domeniilor: tehologii alimentare, nutriție, medicină, cercetare.

Bursele de cercetare oferite de către Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție le sunt adresate studenților în an terminal la orice specializare de natură științifică, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi, principala condiție fiind ca aceştia să aparțină unor centre de învățamânt superior sau centre de cercetare din România. Studenţii la medicină pot aplica începând cu anul patru. Fiecare aplicant trebuie să beneficieze de un coordonator de proiect care să aparţină unei instituţii de învăţământ superior sau centru de cercetare din România şi care să fie cel puţin asistent universitar sau cercetător ştiinţific.

Proiectul a fost lansat oficial în luna martie 2012 și are drept obiectiv principal investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman, prin derularea de studii științifice şi diseminarea informaţiilor în rândul comunității medicale și a publicului larg.

Despre Sorin Neagu

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>