26 august 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Heineken® a sărbătorit aniversarea celor 140 de ani prin activări inovatoare în mediile online și offline

Heineken®, cel mai valoros brand internațional de bere premium din lume și marcă iconică a companiei, marchează cea de-a 140-a aniversare printr-o campanie de activări inovatoare, care a implicat atât consumatorii prin intermediul retelelor de socializare și media traditionala, cât și celebritățile din lumea mondenă și liderii de opinie din industrie.

Campania integrată, desfașurată în perioada 21 februarie- 31 martie, a fost axată pe experiențe inedite constând într-o activare offline conectată la cea mai mare instalație de ecrane High Definition LED din țară, o aplicație online interactivă dedicată consumatorilor din România, Time Capsule, prin care aceștia au transmis mesaje aniversare mărcii lor preferate, având posibilitatea să câștige o excursie la Amsterdam, un eveniment VIP care a reunit cele mai importante vedete și lideri de opinie de la noi din țară și o activare dedicată angajaților companiei.

Devotat spiritului său inovator, Heineken® a reușit să implice prin puterea Facebook-ului mii de oameni care au împărtășit propriile mesaje aniversare pe pagina oficiala a brandului printr-o aplicație interactivă dedicată consumatorilor români. Mii de mesaje aniversare au fost trimise prin intermediul aplicației, urmând ca acestea să fie inchise într-o capsulă a timpului ce va fi expusă în muzeul Heineken Experience de la Amsterdam și care va fi deschisă peste 20 de ani, cu ocazia aniversarii de 160 de ani a brandului. În plus, în capsulă au fost incluse si mesajele aniversare ale angajaților companiei din întreaga țară.

Numeroase celebrități și lideri de opinie s-au alăturat consumatorilor și au transmis public mesaje brandului Heineken®. Loredana Groza, Delia Matache, Radu Valcan, Victor Slav, Cosmin Tudoran, Cristian Manafu, Cristina Bazavan, Chinezu, Piticu și mulți alții au ciocnit o bere virtuală cu ocazia celei de-a 140-a aniversare a Heineken® prin intermediul unui ecran LED uriaș și a aplicației outdoor interactive, împărtășind urările cu fanii din rețelele de socializare.

În timpul evenimentului aniversar care a avut loc la Biblioteca Națională din București, peste 450 de invitați, celebrități, lideri de opinie, consumatori, parteneri, reprezentanți ai presei și ai mediului online au luat parte la o călătorie interactivă prin istoria de 140 de ani a brandului, subliniind spiritul său inovator și progresist printr-o serie de momente unice.

Evenimentul VIP le-a oferit invitaților posibilitatea de a interacționa cu elementele definitorii ale brandului Heineken®, de la magia și pasiunea cu care a luat naștere acum 140 de ani în Amsterdam, spiritul cosmopolit care l-a transformat în cel mai valoros brand internațional de bere premium din lume, calitatea gustului său inconfundabil, asocierea cu experiența supremă a fotbalului – UEFA Champions League – și platforma globală de muzică, fiecare a fost prezentată în camere tematice separate.

Celebritățile au sărbătorit berea premium într-un stil cosmopolit: Iulia Vântur a vizitat Amsterdam-ul anilor 1873, când a luat naștere brandul; Radu Vâlcan și Adela Popescu au experimentat live muzica în stilul unic Heineken®, având ocazia să fie DJ-i pentru o seară și să mixeze muzica așa cum simt; Loredana Groza s-a lasat purtată prin toate cele 172 de țări în care se găsește berea Heineken® și prin momentele cheie din istoria brandului printr-o aplicație de realitate augmentată, care folosește tehnologie de ultimă generație; Pavel Bartoș a avut ocazia să dea goluri virtuale printr intermediul unui ecran interactiv; și Laura Cosoi a savurat gustul unic al berii Heineken® într-o simfonie de lumină și sunet.

Camera History

Într-o premieră locală, cunoscutul scenograf roman Puiu Antemir și regizorul Vlad Cristescu au dezvaluit prin intermediul unui teatru interactiv viu, magia din spatele brandului Heineken® și a gustului berii, purtând oaspeții înapoi în timp, în atmosfera Amsterdam-ului de la 1873. Invitații au calatorit în timp și au avut ocazia să descopere pasiunea de a obține o rețetă de bere excepțională, care chiar și după 140 de ani, a rămas la baza acestui brand iconic.

Camera Go Global

De la rădăcinile sale olandeze de acum 140 de ani, Heineken® și-a extins prezența la nivel global în 172 de țări de pe toate continentele, mereu depâșind granițele prin spiritul său progresist și inovator. Invitații au fost purtați într-o călătorie virtuală în jurul lumii, prin orașele în care Heineken® își face simțită prezența, cu ajutorul Ipad-urilor și a unei aplicații de realitate augmentata. De la Amsterdam la Paris, de la Rio de Janeiro la Taipei, de la Abuja la Ho Chi Minh, povestea Heineken® a fost prezentată invitaților prin tehnologia de ultimă generație.

Camera Music

Fiind mereu în centrul distracției de peste tot din lume, Heineken® este recunoscut pentru asocierea sa cu cele mai spectaculoase evenimente musicale de pe glob.  Heineken® Music Thirst și Heineken® DJ Tour au fost primele activări sub această platformă, reunind DJ internaționali și locali renumiți. Camera Music le-a oferit oaspeților oportunitatea de a face parte din lumea muzicii Heineken® și, mai mult, de a descoperi talentul lor propriu de a mixa alături de DJ profesioniști.

Camera UEFA Champions League

Cu peste 4 miliarde de telespectatori pe sezon din 227 de națiuni din întreaga lume, UEFA Champions League este cu adevărat un spectacol fotbalistic și se potrivește perfect cu Heineken®, cea mai valoroasă marcă internațională de bere premium din lume. Parteneriatul inițiat acum opt sezoane este și în prezent foarte puternic, Heineken® organizând activări fotbalistice spectaculoase pentru consumatorii din țările în care este prezent. În aceste condiții, UEFA Champions League nu putea lipsi din cadrul evenimentului VIP care le-a oferit oaspeților posibilitatea de a înscrie goluri virtuale într-o poartă de mărime naturală cu ajutorul unui joc interactiv bazat pe tehnologie inovatoare.

Camera Explosive Taste

Nu în ultimul rând, gustul unic și rețeta neschimbată a berii de 140 de ani au fost celebrate în camera special creată pentru degustarea berii. Cu fiecare sorbitura de Heineken®, invitații au fost învăluiți de o simfonie de sunete și lumini, menită să accentueze experiența unică a degustării unei beri premium.

Andrea Veress, Group Brand Manager Global Brands HEINEKEN Romania declară: „Am provocat echipele și agențiile noastre să vină cu idei creative inovatoare și progresiste care să atragă și să implice consumatorii targetați în celebrarea „celui mai premium brand de bere din lume” și am fost copleșiți de numărul mare al acelora care au fost parte din campania aniversara Heineken®, fie prin intermediul rețelelor de socializare, virtual sau direct. Heineken® creează mereu experiențe unice pentru consumatori, care generează conversații atât în mediul online, cât și cel offline și suntem de părere că am reușit din nou acest lucru cu ocazia celebrării aniversării a 140 de ani”.

Agențiile care au făcut posibilă campania: Momentum (Agenție de brand): Miruna Atomei – Senior Account Executive, Ramona Riznic – Account Manager, Adrian Bujeniță – Senior Copywriter, Ionuț Moscu – Creative Director, Starcom: Marian Petcu – Group Communication Director, Webtailors: Raluca Pop – Client Service Director, Cătălina Chirica– Digital Marketing Manager, Bogdan Burcea – Art Director, Milad Mostavi – Senior Web Developer, Edgar Stoleru – Mobile Software Developer și Vlad Lustun – Flash Developer și Oxygen PR: Cătălina Dragomirescu – Account Executive, Ruxandra Morariu – Senior Account Manager.

Despre Heineken®:

Brandul Heineken®, purtând numele familiei fondatoare – Heineken – este disponibil în aproape toate țările de pe glob și este cel mai valoros brand internațional de bere premium din lume. Informații suplimentare sunt disponibile pe www.heineken.com, www.theHEINEKENcompany.com si pe www.Facebook.com/Heineken.

MG-3597-673x449

mg-3421

230329l-581x0-w-6374beb3

5632-4

Despre Delia Chirilă

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Înapoi la începutul paginii