03 noiembrie 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Guvernul rus a abandonat planurile de a interzice berea la PET

Guvernul rus a abandonat planurile de a interzice PET-ul ca ambalaj pentru bere în mama Rusie. Contrar temerilor enunțate de factorii decizionali, aceștia nu au reușit să găsească un temei solid de a cataloga PET-ul ca fiind dăunător sănătății consumatorilor și astfel au abandonat ideea de a interzice acest recipent pe piața berii din Rusia.

Planurile propuse de conducătorii Federației Ruse au fost foarte controversate țările în care noile reglementări trebuiau să intre în vigoare, Rusia, Belarus și Kazakhstan, producătorii de bere potestând vehement măsura ce le-ar fi înjumătățit profiturile, aproximativ 50% din berea rusească fiind îmbuteliată în PET-uri.

Conform Ernst & Young, măsura ar fi scăzut producția de bere cu cel puțin 20% (aproximativ 708 milioane de decalitri), preconizând o drastică scădere a cererii din partea consumatorilor.

Despre Sorin Neagu

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Înapoi la începutul paginii