15 noiembrie 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Fabrica de bere Grolsch din Enschede

Experimentaliștii au fost într-o excursie exploratoare în fabrica de bere Grolsch, din Enschede, pentru a vedea procesele din spatele gustului inconfundabil al berii Grolsch. Cum nu puteam să trecem cu vederea așa poveste frumoasă, pomenim aici puțin despre acest izvor de imaginație.

Grolsch vine din Olanda, unde a fost înființată în 1615 de câtre Willem Neerfeldt, în Groenlo.

În 1895, Grolsch este preluat de Theo de Groen, care considera că o bere bună merita o sticla pe masura. Asa s-a inventat sticla de tip Swing Top, care se închidea cu un con de ceramică, un inel de cauciuc și acea piedică din sârmă.

Tot in 1895 se deschideau două fabrici Grolsch: beraria Enschede și beraria Klock, din orasul Grol. În 2004, este inaugurata beraria Enschede, una dintre cele mai moderne care exista astazi și a cărei constructie a durat 17 ani.

Gustul berii Grolsch depinde mult și de apa din care este făcută, iar între izvorul folosit încă de acum 300 de ani și fabrică există 7 kilometri de conductă care să aprovizioneze berăria din Enschede cu esența gustului inconfundabil al berii Grolsch.

[nggallery id=68]

 

Despre Sorin Neagu

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>