29 decembrie 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Românii beau de două ori mai multă bere comparativ cu acum 20 de ani

Un studiu realizat de Ziarul Financiar, pe baza informaţiilor furnizate de Asociaţia Berarii României, spune că în intervalul 1998 – 2012, consumul de litri de bere pe cap de locuitor s-a dublat.

Dacă în 1988 statisticile spuneau că românii consumă în jur de 44 de litri de bere pe cap de locuitor, anul trecut consumul ajunsese la 90 de litri, lucru care situează ţara noastră pe locul 6 în Europa.

Considerate un barometru al economiei, vânzările de bere au reflectat creşterea puterii de cumpărare, iar evoluţia pozitivă a atras marii berari ai lumii precum Heineken, SABMiller sau Molson Coors, care au ajuns să-şi dispute acum piaţa locală.

Singurul producător local care a reuşit să se impună pe piaţa este Romaqua (care are branduri precum Albacher, Dorfer sau Mühlbacher).

Creşterea consumului nu a adus şi creşterea proporţională a numărului de fabrici de bere, ci dimpotrivă. Dacă în 1994 erau active 125 de fabrici, în prezent numărul acestora a scăzut sub 20. Ultima „victimă“ a fost fabrica Ursus de la Cluj, care a fost demolată anul acesta.

evolutia consumului de bere pe cap de locuitor

Despre Cristian Florea

Sportiv pasionat de Social Media şi WordPress. Project Manager la Sport Local.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>