13 decembrie 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Documentar despre Fabrica de Bere Ursus de la Cluj

În luna noiembrie a anului 2010, pe internet au început să apară tot felul de articole care anunţau închiderea fabricii Ursus de la Cluj. Motivele ţineau de costurile mari de operare şi de faptul că localizarea sa în centrul oraşului Cluj-Napoca o face dificil de administrat din punct de vedere logistic.

De fapt, Ursus putea produce în perioada aceea mai multă bere decât cerea piaţa. Avea, pe lângă fabrica de la Cluj-Napoca, încă o fabrică în Timişoara, una în Buzău şi una în Braşov. Totodată, grupul a achiziţionat în ianuarie 2009, prin Ursus Breweries, producătorul Bere Azuga. De aici şi decizia de a închide una dintre fabrici şi a le lăsa pe celelalte să producă la capacitate maximă.

Decizia directorilor de a închide fabrica n-a fost primită prea bine de clujeni. Unii dintre ei au început un fel de protest pe Facebook. Au creat pagini şi grupuri cu numele „Nu mai beau bere Ursus”, asta deşi directorii companiei au hotărât să facă un pub în locul fabricii şi să facă o mini-linie de producţie, menită să le aducă clujenilor „specialităţi de bere Ursus”. Totodată, au hotărât să plătească 6 salarii în plus celor 150 de oameni lăsaţi fără loc de muncă.

Laviniu Lazăr a făcut acum vreun an un mini-documentar extrem de interesant pe tema asta. Vă invit să-l vedeţi şi voi. Merită toate cele 13 minute şi 14 secunde!

Despre Cristian Florea

Sportiv pasionat de Social Media şi WordPress. Project Manager la Sport Local.

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>