30 decembrie 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Ce rost are Van Pur strong pe lumea asta?

Am scris cu ceva vreme în urmă că am fost decepţioanat de berea Van Pur, pe care o puteţi găsi doar în Penny Market. Mi-am zis atunci că am nimerit eu o bere proastă, poate că a fost prost manipulată, prost transportată, prost depozitată şi de aia mi s-a părut atât de slabă. Aşa că am mai cumpărat de câteva ori. Nope, tot aşa mi s-a părut, de fiecare dată, aşa că verdictul este unul definitiv.

Dar pentru că anumite lucruri trebuie făcute până la capăt, când am văzut varianta Van Pur strong, de 10%, am luat-o să o încerc. Am băut doar câteva guri, după care am aruncat-o (iar eu fac acest gest criminal cam o dată la 2 ani). Pentru că nu am reuşit să înţeleg de ce să faci o bere atât de tare cu singura caracteristică predominantă tăria. Pentru că da, este o bere foarte tare. Şi atât. Gustul mediocru, pe care nici nu prea îl mai dibiu din cauza tăriei. Un miros puternic de alcool. Adică una peste alta îţi scoate ideea de “bere” din ecuaţie şi te lasă cu cea de alcool. Iar asta mi se pare crimă lez-bere :)

Dacă vrei alcool, atunci îţi iei direct o vodkă Săniuţa sau ceva, nu trebuie să te rezumi la bere. Sau un vin Babanu (sau cum îi zice). Dar dacă vrei bere, trebuie să te bucuri cu adevărat de toate celelalte minunăţii pe care o halbă de bere ţi le oferă. Iar pentru mine, în acest context, alcoolul este printre ultimele.

Despre Cristian China-Birta

4 comentarii

  1. foarte bine scris…si am aceeasi parere despre aceasta bere. ingrozitoare!

  2. Niciodata n-am inteles placerea de a bea bere, in afara faptului ca are alcool. Asadar pentru mine, 2 Van Pur de 10% sunt mana cereasca :)

  3. 2 beri van pur super mocne (10% alc.) = 1L vin aprox. :)

  4. Multa lume bea doar ca sa se imbete; doua doze de bere nu atrag suspiciunea de alcoolism fie el si ocazional. N-am baut pana acum dar intentionez sa gust. Prefer Silva dar ..…. poate ma scot mai ieftin. Berea asta cu 10% e o forma de a masca alcoolul.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>