29 octombrie 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Câteva concluzii după finala Europa League

Aseară ne-a fost dat să vedem o superbă finală Europa League, și cred că puțini am realizat că spectacolul de aseară avea loc pe pământ românesc. O știam cu toții, dar parcă era prea frumos și prea grandios totul, iar pentru noi ăștilalți de ne uitam la televizor părea un spectacol din altă lume, unul cum n-am mai pomenit la noi și sperăm să mai vedem.


Eu zic că Bucureștiul a făcut față cu brio unui eveniment de asemenea magnitudine și sărind peste mici lacune, chiar cred că musafirii spanioli s-au simțit excelent. Nu doar organizatorii finalei și municipalitatea merită lăudați, ci și proprietarii locurilor de bere din Centru Vechi, unde mai toată grămada spaniolă și-a înveselit spiritul înainte de marele meci. Cu toții au făcut o figură bună și ne-au reprezentat imaginea țării onorabil, ca de, dacă berea n-ar fi curs iar organizarea finalei ar fi fost defectuoasă am fi avut pe cap 30 000 de spanioli puși pe harță, iar de acolo până la conflicte neplăcute ar fi fost doar un pas.

Acum hai să vorbim în bere, că-i pe înțelesul nostru.

În zilele premergătoare finalei și după aflarea căștigătoarei Europa League s-au consumat aproximativ 250 000 de litri de bere, cu o valoare ce ajunge până într-un milion de euro. Doar în Centrul Vechi, unde au perindat peste 8000 de fani până aseară, s-au consumat 500 000 de beri și nu numai. În unele locuri stocurile de bere și personalul fiind triplate pentru a face față mulțimii însetate, iar efortul a fost răsplătit pe măsura, încasările depășind, într-o singură seară, valori încasate într-o lună întreagă, și nu e că în mod obișnuit îi plângem că duc lipsa de clienți prin Centrul Vechi.

Nu mi-a plăcut deloc că hotelierii și-au primit fanii spanioli aplicând tarife exorbitante. Nu ne-au făcut cinste deloc. În loc să aibe oferte speciale în minus, ca să se reîntoarcă cu drag fanii spanioli pe pământ românesc, hotelierii au gonit turiștii mai ceva ca ciuma neagră. Trăiască berea bună –  întotdeauna știe să înveselească spiritul, că în baza ospitalității hotelierilor noștrii țipenie de om nu ne-ar mai vizita țara.

Cu ce tre’ să rămânem este că finala Europa League a fost la nivelul standardelor impuse, spectacolul a fost unul excepțional, iar berea i-a lăsat pe spanioli cu amintiri frumoase din capitală.

Surse poze: Mediafax și fotograful Aurel Rapa.

Despre Sorin Neagu

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Înapoi la începutul paginii