14 noiembrie 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Berea, sanatate la sticla

V-am spus că berea este sănătoasă și o susținem în continuare. La fel face și știința, care descoperă în fiecare zi alt mod în care berea este sănătate pe pâine pentru băutorii săi moderați.

De data aceasta, cercetătorii britanici au descoperit că berea poate preveni riscul infecției cu Helicobacter Pylori și poate facilita eradicarea bacteriei, datorită efectului său antibacterian. Helicobacter Pylori este o bacterie care infectează mucuoasa stomacului și a duodenului.

„Helicobacter Pylori este responsabilă de multe cazuri de gastrită și ulcer, ducând, într-o mare măsură la cancer gastric. Datorită ingredientelor sale naturale, în special a hameiului, berea poate deveni un inamic natural împotriva factorilor prezenți în mediu și care ne pot ataca sănătatea. Este foarte important să știm însă că doar combinația cu un stil de viață sănătos, berea își poate pune în valoare beneficiile pentru organism” afirmă Dr. Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Alți cercetători harnici, de data aceasta, din Austria și Cehia au descoperit că berea poate încetini îmbătrânirea. “Hameiul este binecunoscut ca un bun antioxidant, el fiind folosit preponderent, pe lângă industria berii, și în industria farmaceutică. Faptul că îl regăsim printre ingredientele berii nu poate decât să ne bucure, având în vedere beneficiile sale pentru sănătate. Mai mult, doamnele iubitoare de bere au un motiv în plus să se bucure de băutura lor favorită pentru că aceasta poate întârzia chiar efectele îmbătrânirii.” declară Dr. Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie. Deci berea era de fapt, elixirul tinereții.

Încă o dată, nu uitați că berea are beneficiile sale doar dacă este consumată moderat.

Ne-am informat de-aici și aici.

beer-illustration-crop

Despre Delia Chirilă

2 comentarii

  1. Tu poti sa consumi moderat? De cate ori zici inca una si ma duc?

  2. Asta ramane la atitudinea fiecaruia. Da, te asigur ca pot sa consum moderat.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>