29 noiembrie 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Bere, bere si iar bere

Că tot s-apropie weekend-ul (prilej numai bun de sărbătorit la o bere) am cules tăte motivele, recent înscrise pe ici pe colo, pentru a ne uda gâtlejurile în companie faină, că pan’ la urmă trist îi weekend fără bere, tristă-i berea fără pretini, triști îs pretenii ce beau apă plată chioară cu lămâie.

Reuters ne pune coroană-n cap și spune, sus și tare, că suntem cei mai “însetați” din lume, noi, europenii. Cică “in Uniunea Europeană se consumă de două ori mult alcool pe cap de locuitor decât media mondială”, și încearcă să ne sperie cu cifre despre decese legate de alcool și cu-o medie ridicată de 14,5 L de alcool consumat / an / locuitor. Apăi să fim serioși, cam atât consumă nea Ion cu țața Floarea într-o săptămâna la “pub-ul” local. La noi problemă-i că se consumă prea repede.

Să ne sperie încearcă și Doctorii Online. Încă din titlu te cutremuri nițel, c-așa-i de frumos bolduit, iar mesajul te lovește scurt: BEREA LA CUTIE DUCE LA IMPOTENŢĂ etc. etc., dar îți revii imediat când vezi care-i problema de fapt. Articolul zice așa: “în timp ce berea se evaporă, elimină anumite substanţe care ajung în mucoasa nazofaringiană şi conduc la scăderea libidoului (apetitului sexual) până la impotenţă”. Apăi acela de-și lasă berea să evapore în loc s-o bea își merită pedeapsa… păcat mai negru n-am văzut. Eu v-am zis, consumată corespunzător berea mai bine-ți face decât rău

Apropo de consumat corespunzător o bere, Timişoreana ne împărtășește un tutorial rapid despre cum se servește, cum se bea și cum se savurează o bere bună. Eu zic să fugiți c-un ochi pe-acolo, că în cei aproape 300 de ani au adunat ceva experiență, știu ei ce zic.

Rămânem la Timișoreană și aflăm Opinia Transilvaniei despre cea mai nouă locație “Curtea Berarilor” din Timișoara. Singurul loc din România unde se comercializează bere proaspătă, nepasteurizată, direct din fabrică. Dacă ajungeți pe-acolo în weekend, Timișoreana v-a pregătit tot felul de surprize. Să încercați și berea aia nepasteurizată și poate reveniți cu o opinie, că tare-s curios cum e și poftă mi se făcu.

Gsp povestește o frumoasă trilogie legată de istoria Turului Flandrei, cursa de mare angajament, care practic paralizează toată Belgia pentru o zi, “o competiţie mai veche decît ţara noastră, cu ediţii ce impresionează prin dramatism, fir epic şi atleţi supraumani, o competiţie ce sărbătoreşte în această duminică cea de-a 96-a trecere peste pavatele infernale”. Cum era și normal, ca în orice poveste strălucirea-i e decisă de o “simplă” bere.

Tot din sport aflăm pe Istoria Fotbalului că avem bere la Campionatul Mondial din 2014, dacă mai era vreun dubiu. Eu unul aș fi spus mai degrabă că avem Campionat Mondial la berea din 2014.

Trombon.ro ne minte, dar o face atât de frumos. Mic sumar: Berbatov într-o misiune NASA, Rover lunar Duster, pânză freatica de bere. Cred că-i demențial să stai cu oamenii ăștia la povești și bere.

Avem și-un concurs pentru voi. Mă rog, mai exact Bere Ciucas are pentru voi un concus, pe pagina lor de facebook. Au de dat 5 camere video Canon și 5 baxuri de bere Ciucas 2,5 L, așa că, spor!

Iar dacă nu ați aflat până acum, moldovenii au invadat blogul de bere. El vă scrie acum, Ea  a pus mâna pe berea noastră cea de toate zilele… susține sus și tare că berea-i pentru toată lumea, nu doar a bărbatului.

Spor la treabă nouă, spor la chefuit vouă.

Weekend fain!

Despre Sorin Neagu

3 comentarii

  1. Salut!

    Daca medie aceea de 14.5 l se refera la cantitatea de alcool pur o sa vezi ca nu e prea putin defapt

    1 L alcool pur= 10 litrii de bere …in medie…deci 145 L bere…-> 290 de beri….care defapt..din punctul meu de vedere mi se pare chiar exagerat de mare…

  2. Era o gluma, iti dai seama nu?! :D

  3. :D …Ok….oricum am gresit calculele…..1 L alcool pur= 20 litri de bere … scuze. :P…deci mai mult …in fine…oricum, mult succes! :D

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>