15 noiembrie 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Am revenit cu ‘Heineken pentru comunitati’

Colega Delia vă povestea cu două săptămâni în urmă despre inițiativa de CSR a celor de la HEINEKEN România.  Astăzi vă dăm ceva mai multe informații și vă spunem că HEINEKEN România a lansat ediția 2013 a programului „HEINEKEN pentru Comunități”, în parteneriat cu Asociația CSR Nest. Obiectivului programului este să susțină și să dezvolte comunitățile locale în care compania HEINEKEN își desfășoară activitatea.

images

Programul „HEINEKEN pentru Comunități” se adresează organizațiilor non-guvernamentale și instituțiilor publice din Constanța, Craiova, Miercurea Ciuc și Târgu Mureș și se desfăşoară sub forma unui concurs de proiecte. Proiectele înscrise trebuie să îndeplinească anumite criterii de eligibilitate și pot fi implementate în diverse domenii, precum social, mediu, cultură, turism, sănătate, etc. Un juriu independent va desemna 2 câștigători din fiecare oraș, fiecare dintre aceştia primind un grant de 50.000 RON.

“Suntem mândri să lansăm cea de-a 3-a ediție a programului ”HEINEKEN pentru Comunități”, în parteneriat cu CSR Nest. Ca şi în anii trecuţi, şi în această ediţie susţinem proiectele ambițioase și inovatoare, care construiesc în jurul misiunii noastre de a crea o afacere sustenabilă și de a contribui la dezvoltarea comunităților în care ne desfăşurăm activitatea”, spune Onno Rombouts, Managing Director al HEINEKEN România.

Mai multe informaţii despre inscrierea in program sunt disponibile pe site-ul www.heineken-pentru-comunitati.ro sau pot fi oferite direct de către echipa „HEINEKEN pentru Comunități”, pe următoarele adrese de e-mail:

Principalul rol al CSR Nest în cadrul „HEINEKEN pentru Comunități” este acela de a susţine programul prin dezvoltarea, implementarea și monitorizarea acestuia. Experiența de peste 7 ani a CSR Nest în dezvoltarea de programe CSR pentru piaţa locală (la care se adaugă încă 8 ani de activităţi sociale la nivel național) contribuie la desfășurarea eficientă a programului „HEINEKEN pentru Comunități”.

„Ne bucurăm să continuăm parteneriatul cu HEINEKEN România prin organizarea celei de-a treia ediții a programului „HEINEKEN pentru Comunități”. Prioritățile programului din acest an, care ar trebui luate în considerare de candidați, sunt promovarea voluntariatului și a responsabilității sociale, grija pentru mediul înconjurător și susținerea dezvoltării sociale, economice, culturale sau ecologice a comunităților locale”, declară Sergiu Sebeşi, Președinte al Asociației CSR Nest.

Programul „HEINEKEN pentru Comunități” a fost lansat în 2011 și până în prezent, pentru proiectele câștigătoare, au fost acordate granturi în valoare de 652.000 RON: valoarea fondurilor acordate în 2011 a fost de 252.000 RON iar în anul 2012, de 400.000 RON. Dintre cele 12 proiecte câștigătoare de până acum, 25% tratează subiecte legate de sănătate, 17% adresează probleme sociale, 8% sunt proiecte pentru dezvoltare turistică, iar 50% sunt proiecte mixte (care îmbină aspecte sociale, culturale, turistice, de mediu sau sănătate). Cele 8 proiecte câștigătoare din 2012 au implicat peste 200 de voluntari.

Programul „HEINEKEN pentru Comunități” face parte din agenda de sustenabilitate HEINEKEN, „Brewing a Better Future”. Abordarea companiei vis-a-vis de sustenabilitate se caracterizează printr-o viziune integrată, care acopera toate ariile de activitate ale companiei și îi permite să-şi desfășoare activitatea pe termen lung în România, într-o manieră eficientă și responsabilă.

 

Detalii despre înscrieri:

Orice candidat poate depune unul sau mai multe proiecte, care trebuie să fie implementate în Constanța, Craiova, Miercurea Ciuc și Târgu Mureş sau pe o arie de 15 km în jurul acestor localităţi.

  • În Craiova, programul a fost lansat pe 14 mai 2013. Termenul de înscriere a proiectelor este 15 iunie 2013. Câștigătorii vor fi anunțați pe 1 iulie 2013.
  • În Constanta, programul a fost lansat pe 16 mai 2013. Termenul de înscriere a proiectelor este 17 iunie 2013. Câștigătorii vor fi anunțați pe 27 iunie 2013.
  • În Miercurea Ciuc, lansarea programului a avut loc pe 23 mai 2013. Juriul va primi candidaturile până pe 24 iunie 2013. Câștigătorii vor fi anunțați pe 4 iulie 2013
  • In Târgu Mureş, programul a fost lansat pe 21 mai 2013, iar termenul de înscriere a proiectelor este 22 iunie 2013. Câștigătorii vor fi anunțați pe 2 iulie 2013.

Spor s-aveți! :)

Despre Alexandra Blas

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>