26 decembrie 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Alcoolicii din Amsterdam sunt plătiți cu bere ca să muncească

În Egipt, pe vremea în care se construiau piramidele, muncitorii erau plătiţi cu bere, pentru că berea, trecând prin procesul de fermentaţie, avea mai multe şanse să nu conţină microbi, în comparaţie cu apa Nilului.

În Amsterdam se întâmplă ceva asemănător acum, doar că cei care primesc bere sunt alcoolici, iar asta e singura şansă ca să-i facă folositori comunităţii. În loc să stea beţi tot timpul prin parcuri şi să îi deranjeze pe cei care vin acolo să se relaxeze, curăţă străzile din Amsterdam pentru câteva beri. De fapt, o zi de muncă pentru ei arată cam aşa:

- două beri dimineaţa + o jumătate de pachet de ţigări şi cafea, pentru cei care doresc;
- o masă de prânz + încă două beri;
- încă o bere la finalul zilei de muncă + 10€.

O parte dintre alcoolici declară că acum simt că au un rost în viaţă şi că prin acest program beau mai puţin alcool pe zi, în comparaţie cu ce era până acum.

Dacă ar fi să mă întrebaţi pe mine, ideea e chiar bună. Pe alcoolicii respectivi oricum n-ai cum să-i duci la dezalcoolizare cu forţa, iar faptul că i-ai transformat în nişte oameni folositori, e grozav.

Întregul material, cu tot cu declaraţiile alcoolicilor, poate fi citit aici.

Despre Cristian Florea

Sportiv pasionat de Social Media şi WordPress. Project Manager la Sport Local.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>