31 octombrie 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Biutiful – the sexiest pub in town

Duminică seara mă lăudam că îmi savuram berea în cel mai sexy pub din București. Hai să vă povestesc ce-mi părea mie atât de sexy la el. Vă vorbesc despre noul pub deschis de Fratelli, în Centrul Vechi – Biutiful.

Să vă povestesc întâi de partea ce ține de design, că-s mai multe de vorbit, iar apoi ajungem și la beri.

Interiorul poartă semnătura Twins Studio, iar materialele și culorile folosite sunt calde și prietenoase, lemnul masiv sub diverse esențe și patine ocupându-și cu locul principal în amenajare. Pe un anume perete s-a păstrat faianța albă și măzgălită, care sper că a fost păstrată dintr-un oarece motiv ce ține de design, contraste de materiale și culori etc. Mie, din tot interiorul, care îmi place de mor apropo, peretele acela îl detest cel mai mult – zici că acolo a fost o toaletă cândva și a rămas doar peretele de faianță măzgălit.

Totuși e un singur perete de 2×2, pe când interiorul este superb, toți cei 300 de m² ai săi. Ca să nu te saturi de privit în jur, spațiul este fragmentat în mai multe teme, materiale și culori. La intrare te întâlnești cu niște butoaie de Jack Daniels și țânc-urile de bere făcute la comandă prin Cehia, impactul vizual fiind tare inspirat. Pardoseală este o combinație de dale frumos pictate și parchet, iar pereții sunt din cărămidă.

Mobilierul este diversificat. Printre obiectele ce merită remarcate se găsesc câteva scaune ce datează din 1961 și vechile proiectoare de platou cinematografic, ce datează de la sfârșitul anilor ’60. Trofeele vânătorești de pe pereți sunt cel puțin neconvenționale – capul de ren din fibră de sticlă vopsit multicolor sau œiepurele colantat cu celebra œRăpire din Serai.

Sincer, prea departe de intrare nu m-am îndepărtat, și pentru că era plin ochi, dar și pentru că m-am oprit la prima masă cu dozator de bere care mi-a sărit în cale, că prea mi-era sete. După cum vedeți și din poze, tot interiorul are un design aparte și-mi mai trebuiau vreo două articole ca să-i fac cinste. Am mai observat că prețurile nu-s nici exagerate, dar nici foarte mici – ca mai toate de prin Centrul Vechi, iar servirea e ireproșabilă ;) , plus că-s tare eleganți angajații.

Jack Daniel’s și Ursus sunt brand-urile care se impun în meniul de băuturi din Biutiful, deci beri veți găsi doar din gama Ursus Breweries (Grolsch, Peroni, Pilsner Urquel, Ursus Black, Redd’s) dar în rest găsiți cam tot ce vă poftește inima. De fapt doar 3 chestii mi-au plăcut mai puțin în Biutiful: peretele de faianță, faptul că meniul de beri este cam scurt, iar numele parcă nu se potrivește.

Oricum se știe că eu mi-s mai critic de fel, așa că nu mă luați în seamă. Cert este că noul Biutiful îmi place, și în loc să opresc în Fire, unde Ursus este 6 lei dar angajații sunt cei mai neprietenoși de pe tot Gabroveni-ul, mai bine îmi continui drumul încă câțiva pași și mă opresc în Biutiful – dau 7 lei pe un Ursus, dar atmosfera-i alta, aspectul pub-ului e out of this world, iar angajații sunt foarte amabili.

În caz de vreți să-i faceți o vizită pub-ului Biutiful, îl găsiți pe Gabroveni 6-8, între Club Fire și Beer O’Clock.

[nggallery id=77]

Despre Sorin Neagu

2 comentarii

  1. Poate ca esti mai critic, dar nu in sensul care trebuie, sau poate ca te-au invitat ei pe acolo, pentru ca eu am fost de 4 ori si am observat acelasi lucru: Chelneri nesimtiti si hoti si un sef al lor la fel de nesimtit. Oamenii astia pur si simplu fac ce vor ei acolo, iti aduc ce vor , nu ceea ce comazi, nu iti aduc restul pe motiv ca au uitat sau ca au crezut ca le-ai lasat spaga (insemnand mai mult de 25% din nota), iar cand le atragi atentia iti rad in nas impreuna cu seful lor. Urmareste si late comentarii prospete pe metropotam.ro si te vei convinge, daca nu ai simtit pe pielea ta. Cat despre design, asta este singura bila alba a localului.

  2. Am fost doar o data, dar am sa mai trec sa vad daca observ acelasi comportament

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Înapoi la începutul paginii