10 decembrie 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Bere, Bruges, Bruxelles!

Încercați să citiți titlul ca atunci când jucați ‘Piatră, hârtie, foarfece!’ O fi doar în capul meu, da’ mie așa-mi sună. :) Cum ‘Bere, Bruges, Bruxelles’? Simplu: Paravion!

Nu știu voi, da’ eu asociez foarte repede berea cu Belgia. Și cu ciocolata. Dar să rămânem la bere. De ce? Pentru că-i pur și simplu cea mai bună bere din lume. Nu poți să spui Belgia fără să-i alături Jupiler, Chimay, Duvel, Orval (una dintre preferatele mele, am zis-o!), Rochefort, Leffe, St.-Bernardus (asta chiar e preferata mea), Kwak sau Westmalle.

DSCN2744
Aud că-n Belgia berea este mai mult decât o băutură cu spumă, e o cultură. Și așa pare. N-am ajuns acolo, dar e pe listă anul acesta și-o să pot verifica. :) Dar până atunci, puteți să mă credeți pe cuvânt. Altfel, nu s-ar găsi peste 450 de sortimente, fiecare cu poveștile aferente și multe dintre ele servite în pahare special gândite pentru aroma fiecăreia în parte. Deși pare o treabă pentru vinuri, să știți că belgienii își iau berea foarte în serios – și pe bună dreptate. Iar dacă vreți să vorbim despre berile trapiste, mănăstiri și alte alea, ne lungim vreo 20 de articole. Mai țineți minte poveștile (aici și aici) cu brânza Chimay, da?

Revenind la titlu, că așa am început, Bruges sau Bruxelles nu duc lipsă de berării, așa cum nici noi nu ducem de covrigării. Răsfoind câteva site-uri, puteți găsi ușor ghiduri pentru amatori de călătorii beristice, degustări sau alte povești cu bere. Din ce-am reușit să frunzăresc pe internet, în Bruxelles v-aș trimite la bere la Delirium, A La Morte Subite (asta o să fie interesant de văzut), Beermania sau Moeder Lambic. Mărim lista când adun mai multe informații și le verific temeinic. :)

Nici Bruges-ul nu stă mai rău, am primit recomandări pentru Bierbrasserie Cambrinus, De Kelk, The Bottle Shop, De Garre sau ’t Brugse Beertje.

CafeDeliriumEx-1024x768
cafe-delirium-brussels

08262012degarre
08262012cambrinus

 

Untitled
Și ca să nu mă dezic de statusul meu de fată de gașcă, v-am lăsat un bonus pentru Bruges, așa print screen cum e el. :)

Nu mai pierdeți vremea, citiți încă o dată postarea, luați notițe, apelați la Paravion pentru bilete cât ai zice ‘bere’ și duceți-vă să ascultați poveștile din spatele fiecărui pahar cu bere. Eu așa fac!

Surse foto (I, II, III)

Despre Alexandra Blas

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>