13 august 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Vizită de lucru la Fabrica de Bere

Am profitat de vizita făcută la Cluj Napoca pentru a bifa doua premiere. Și pentru mine personal, dar și pentru blogdebere.ro: prima Ursus nefiltrată și primul pas în Fabrica de Bere Ursus :D Când am ajuns în fața semnului de mai jos, am și zic pe twitter, mânat de setea teribilă de cunoaștere (și de bere, desigur :D ), ”I am home”.

Numai că, deși îmi ardea buza după o nefiltrată, am zis că întâi munca și după aia distracția. Adică am făcut un tur al făbricuței de bere care produce berea care se bea în Fabrica de Bere, având nesperata onoare ca ghid oficial să îmi fie chiar berarul șef al Ursur Breweries, Monica Mândruțiu, lucru pentru care îi mulțumesc și acum pentru gestul minunat făcut pentru mine :)

Am afalt că șarja de bere produsă aici este de 5 hectolitri, de ajuns pentru a furniza suficientă bere însetaților care ajung în excelentul local Fabrica de Bere. Serios, recomand tuturor celor care ajungeți prin Cluj să dați o fugă până acolo, chiar dacă băgați un pic capul să vedeți cum e, merită :)

Ca prestator în 2.0 mi s-a părut foarte tare să văd un QR code pe perete, exact lângă un vechi filtru folosit în procesul de fabricație al berii pe vremuri, devenit acum obiect de decor. De altfel foarte multe lucruri din vechea fabrică s-au păstrat în local, combinația de vechi și nou fiind de nota 10.

Am făcut o tură prin zona în care se face cu adevărat berea și am văzut întreg procesul tehnologic, de la alegerea malțului, la turnarea berii în butoaie. A fost extrem de interesant să văd drumul pe care bere îl parcurge până să ajungă în halba pe care o sorbim cu nesaț.

Apropo de sorbitul cu nesaț, evident că după turul cu pricina m-am dedat la o halbă de Ursus nefiltrată. Care e fost o surpriză plăcută pentru mine. Căci mă așteptam să o fi îndulcit un pic, căci deh, m-am gândit că e pentru publicul larg, căruia îi cam plac ”dulcegăriile”, dar nu. Ursus nefiltrată este o bere cinstită, directă, fără șmecherii. Drept pentru care în cele 2 zile în care am stat la Cluj Napoca am băut mai multe, să îmi ajungă până data viitoare când mă întorc :)

Despre Cristian China-Birta

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Înapoi la începutul paginii