30 octombrie 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Stejarii au câstigat Cupa IRB Nations Cup

Duminică seara, echipa Blog de Bere n-a putut rata ultimul meci al României la IRB Nations Cup. Stejarii jucau împotriva echipei Emerging Italy, iar în caz de victorie câștigau cupa IRB Nations Cup.

Cum era și normal, tribuna 2.0 s-a umplut rapid, fanii nefiind descurajați de soarele ce ne-a orbit pe toți în prima repriză, de ne făceam cu mâna umbră ca atunci când saluți în armata. De fapt cam asta și făceam, printre rânduri – salutam cu respect naționala noastră de rugby pentru eforturile susținute la firul ierbi.

Și n-am stat noi cuminți numai cu atât. Din tribuna 2.0 au pornit valuri mexicane ce s-au plimbat de la un capăt la altul al stadionului, am cântat, am urlat, am batut din picioare, am aplaudat, am fluturat steaguri, am suflat în vuvuzele, am bătut la tobe, tot ce-a ținut de noi am făcut, numa’ numa’ să simtă ai noștri Stejari mândri de noi și mândri de ei că-i susținem cu atâta foc.

Berea  Stejar Strong  și-a adus și ea aportul și-a susținut, la rândul ei, fanii din tribuna 2.0 cu bere rece ca gheața și bună de parcă picată din cer într-o zi așa toridă. Fetele s-au plimbat printre fanii înfocați si-au împărțit tuturor dozele reci de  Stejar Strong  pe care le țineau în brațe, iar noi ne-am grăbit să le ușurăm de “povară” ca să apuce să ni se alăture la meci. Multumim fain berii de esență tare, că prea bine ne-au picat “răcoritoarele” cu malț și hamei.

Pe teren s-a văzut de ce meritau ei Stejarii uralele noastre. Au jucat cu trup și suflet, și indiferent de piedici au ieșit căștigători până la urmă. România a bătut echipa Italiei cu 17 la 13, dar n-a fost o victorie deloc ușoară, iar sacrificiile au fost foarte mari:

Cătălin Fercu -€“ Traiect de fractură versant temporal articulație tempo-mandibulară dreaptă cu pierdere de cunoștință, transportat de urgență la spitalul Elias.

Mădălin Lemnaru -€“ fractură sternală fără deplasare (evidențiată radiologic). Contuzie facială forte cu hematom important palpebral stâng – sub observație medicală la spitalul Elias.

Viorel Lucaci - TCC acut deschis fără PC. Plagă delabranta regiune parietală stânga.

Otar Turashvili -€“ elongație mușchi gastrocnemian drept (întindere la gamba dreaptă, necesită ecografie musculară și tratament de recuperare specifică).

Flavius Dobre -€“ entorsă genunchi drept cu întindere ligament colateral intern. Suspiciune leziune completă ligament încrucișat anterior (sportivul este imobilizat în orteză fixă în acest moment și va efectuă un examen RMN în săptămâna următoare pentru precizare de diagnostic).

Le mulțumim Stejarilor pentru dăruirea și sacrificiul lor, pentru senzația aia frumoasă când ești mândru că ești român pentru că ei poarte luptele grele în locul nostru. Le mulțumim pentru rezultatele lor și pentru dedicarea de care dau dovadă. Apropo de asta, cu puțini ani în urmă rugby-ul era un sport fără susținători, iar Stejarii au promis că dacă lumea va umple stadioanele, ei se vor revanșa, și nu cred să fi dezamăgit până acum. Eu unul m-am emoționat tot când am văzut fotografia de mai jos postată pe pagina oficială de facebook Federației Române de Rugby –  adică Stejarii noștri nu se odihnesc în autocare, ci semnează mingi pentru fani. Muncesc cu dedicare pentru fanii lor, și nu-i uită orice ar fi. Apăi cum să nu-i iubești?!

HAI ROMÂNIA!!!

Despre Sorin Neagu

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Înapoi la începutul paginii