22 decembrie 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Staropramen aduce expozitia celebrului fotograf Joseph Koudelka la Bucuresti

Un adevărat promotor al culturii și valorilor cehești, Staropramen a susținut un eveniment cultural cu o mare însemnătate istorică și culturală, organizat de Centrul Ceh. Aseară, fotograful Joseph Koudelka a expus la Foto Anexa MNAC din București, o parte din seria de fotografii ce au documentat lupta cehilor pentru democrație și care au fost realizate pe străzile din Praga în timpul evenimentelor politice din august 1968.

Intitulată sugestiv „Invazie 68 Praga”, expoziția de fotografie alb-negru prezintă lupta pentru libertate, speranță și curaj, în cadre ce poartă semnătura inconfundabilă a fotografului praghez. Această serie de momente imortalizate de Joseph Koudelka evidențiază spiritul liber al orașului Praga, același spirit puternic ancorat în ADN-ul mărcii Staropramen.

Staropramen continuă să fie un susținător important al Centrului Ceh și să promoveze în România cultura Cehiei cu toate valențele ei, de la muzică, la pictură, fotografie sau artă teatrală. Următorul eveniment prezentat de Centrul Ceh și susținut de Staropramen va fi dedicat artei posterului de film. Expoziția “Film Poster is Not Dead” se desfășoară între 19 noiembrie și 6 decembrie la sediul Universității Naționale de Arte din București.

CZECHOSLOVAKIA. Prague. August 1968.

Despre Cristian China-Birta

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>