23 septembrie 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Cautam corespondent pentru Oktoberfest Brasov, intre 6-15 septembrie

Continuăm seria de găsit de corespondenţi pentru diferite evenimente cu şi despre bere la care, din păcate, noi nu putem ajunge. Un astfel de eveniment este Oktoberfest din Braşov, care va avea loc în perioada 6-15 septembrie, pe arena sportivă Ion Ţiriac. Cei interesaţi de onoranta misie de corespondent blogdebere.ro sunt rugaţi să dea un mail pe adresa bere at blogdebere.ro ca să discutăm detaliile “acreditării” :)

Până atunci, să cităm de pe siteul organizatorilor, căci aşa este cel mai bine pentru toată lumea, despre ce este vorba la acest eveniment :)

Deși micul Oktoberfest de la Brașov devine din ce în ce mai mareeeeee, este neîncăpator pentru miile de vizitatori care caută voie bună și distracție la superlativ!” titrau ziarele locale după prima zi de festival în 2011.

Debutând în 2009 la poalele Tâmpei datorită unei ambiții a comunității săsești reprezentată prin Clubul Economic German, Micul Oktoberfest Brașov a înregistrat un succes la care nici organizatorii nu se așteptau.

O tradiție germană adoptată după modelul autentic bavarez, râuri de bere, muzică germană, fanfară, specialități culinare bavareze, un cort imens, jocuri cu premii, sponsori cu renume, deschiderea festivalului prin „a da cep” butoiului cu bere de către autorități romane și germane, reprezintă rețeta de succes a Oktoberfest Brașov. Leul bavarez încoronat la Brașov a devenit stema Oktoberfest-ului autohton care va implini 4 ani, față de fratele lui mai mare, bavarez, care în 2012 va avea 202 ani.

Cel mai mare cort montat vreodată în România
– Christian Macedonschi, președinte APDT

Cu o capacitate de peste 4000 de locuri pe bancuțe din lemn, cortul Oktoberfest a fost decorat cu elemente bavareze și cu steagurile sponsorilor. Scena, care a avut o prelungire frontală, a permis apropierea artiștilor cu publicul.

Ce trebuie să știți despre Oktoberfest Brașov ?

***S-au băut 125.000 pahare de bere în 2012…dar cine le mai ține socoteala…

***S-au mâncat 27845 cârnați bavarezi Turinger, care intră în producție cu 4 zile înainte, special pentru Oktoberfest, așadar sunt proaspeți și numai buni de pus pe grătar…

***Oktoberfest îi premiază pe cei care iubesc natura – prin reciclarea paharelor se caștigă doze cu bere…

***Oktoberfest îi invață pe participanți să nu conducă sub influența băuturilor alcoolice și să își lase mașina acasă…

***Au lucrat 215 persoane la Oktoberfest 2012…

***Caștigătoarea Miss Popularitate 2010 avea 64 de ani…

***Cel mai trist moment al Oktoberfest-ului este atunci cand formația Wirbelwind anunță încheierea serii…

***Cel mai inedit premiu la Miss Oktoberfest – greutatea participantei în bere și montarea unui draft la ea acasa…

oktoberfest brasov

Despre Cristian China-Birta

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Înapoi la începutul paginii