31 octombrie 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Barmaniada 2012 – Etapa de bere și vin

Măiestria prezentării vinului cu îndemânarea servirii berii vor fi mixate la Barmaniada, în următoarea etapă a acestei competiții ce adună în fiecare an cei mai bun barmani într-un concurs de excelență a servirii. În această a doua etapă a Barmaniadei organizată de Barmania suntem mândri să anunțăm că Blog de Bere este unul din partenerii media ai evenimentului. Prin urmare, ne veți găsi cu siguranță pe-acolo luând notițe de la artiști care știu cum se servește și se savurează cu adevărat o bere.

 


Etapa a II-a

Marți, 9 octombrie 2012, de la ora 20:00, la Tonka, în cadrul Etapei de bere și vin, barmani din toată țara vor răspunde acestei noi provocări marca Barmaniada, demonstrându-și în faţa juriului de specialitate şi a publicului, atât calitățile de somelieri, cât și cele de berari pricepuți.

Competiția se va deschide cu un spectaculos domino alcătuit din 500 de cocktailuri cu bere, iar pentru pasionați, organizatorii au pregătit un workshop, unde barmani recunoscuți vor prezenta rețete proprii de cocktailuri cu bere. Delicioasele cocktailuri vor fi completate cu o selecție de beri rar întâlnite în România, cuprizând beri de tip ale, larger și de fermentare spontană.

De asemenea somelieri recunoscuți vor susține prezentări și degustări cu 2 vinuri speciale: Jacobs Creek, cel mai apreciat vin din Australia și Santa Margherita, un renumit vin italian. În cinstea câștigătorilor, Sergiu Nedelea, unul dintre cei mai buni somelieri specializați în prezentarea podgoriilor și vinurilor românești, va sabra o imensă sticlă de șampanie Mumm Magnum, folosind aceasta tehnică spectaculoasă, patentată încă de la începutul secolului XIX, de către trupele imperiale ale lui Napoleon Bonaparte.


Jurizare şi premii

Juriul va urmări respectarea paşilor de servire, tehnica de lucru folosită, metoda de preparare, dar şi modul în care barmanii vor reuşi să prezinte băuturile.

Din juriu vor face parte Sergiu Nedelea (unul dintre cei mai buni somelieri specializați în prezentarea podgoriilor și vinurilor românești), Cristian Grigore (somelier), Marjan Kukuneshoski (Barmanul Anului 2009), Marian Porumb (Barmanul Anului 2011).


Probe

  test teoretic cu întrebări despre istoria, producerea și servirea vinului și a berii
  degustarea de bere, unde concurenţii vor trebui să recunoască tipul de bere, materia primă, aromele, gustul și brandul de bere
–  prepararea unui cocktail pe baza de vin cu tema clasică, de toamnă


Finala

 test cu 5 întrebări despre bere
 speed Opening- deschiderea rapidă a 6 beri, într-un timp cât mai scurt
 degustarea, prezentarea și servirea unui vin


Premii

Locul I – 400 €,
Locul II – 250 €
Locul III – 150 €


Etapa de bere și vin este cea de-a doua probă din cadrul Barmaniada 2012, urmând ca restul etapelor să se desfășoare în noiembrie și decembrie. Barmanul Anului 2012 va fi desemnat la sfârșitul ultimei etape a competiției, pe baza totalului de puncte acumulate până în acel moment în urma participării la fiecare dintre etapele competiției, titlu care mai înseamnă 1000€ și șansa de a reprezenta România la Jameson Bartenders Ball din Dublin, în ianuarie 2013.

Competiţia va beneficia şi de transmisie in direct, realizată cu sprijinul www.evenimentelive.ro. Transmisia va fi live pe site-ul www.barmaniada.ro.


Organizatori: BARMANIA şi TONKA SOUL CAFE
Eveniment susţinut de: JAMESON
Parteneri: JACOB’S CREEK, MARTELL, G.H MUMM, SANTA MARGHERITA, DONCAFE, AQUA CARPATICA, HAMILTON BEACH, SIROPURILE 1883
Parteneri media: Winetaste.ro, Blogdebere.ro, Beerocracy, Bewhere, Yuppy.ro, 9am, Realiatea.net, Iqads, Metropotam, Gastromedia, Barstein.ro, Blogevent.ro, 24fun.ro , Tophospitality.ro

Despre Sorin Neagu

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Înapoi la începutul paginii