16 septembrie 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Vizita de lucru beristica in Chisinau

Am obiceiul ca atunci când merg într-un loc unde ajung pentru prima dată să mă las în voia sorţii… beristice. Adică nu să îmi propun eu, cu un plan bine stabilit şi cu um fel de programare a ce beri vreau să degust, ci să las berea să vină la mine, ca să spun aşa :) Pentru că merg pe principiul “ce beri îmi apar în cale, apoi astea sunt cele pe care le bea lumea de prin artea locului“. Aşa am făcut când am fost în Chişinău pentru câteva zile. Mai jos aveţi berile cu care m-am întâlnit şi câteva impresii despre ele.

Preferata mea din tot “lotul” chişinăuean a fost Morarul cel Bătrân (aşa se traduce, am înţeles). Un gust direct, fără fiţe şi fără multe subtilităţi, dar cinstit şi răcoritor, numai bune pentru refreshizare după plimbările mele prin Capitala Moldovei. Bere rusească, nu moldovenească, dar v-am spus că le-am băut aşa cum mi-au venit, nu am stat să aleg :)

IMG-5254

Chişinău Aurie este o bere ok. Dar nu mai mult. Adică e genul de bere numai bună de băut cu băieţii la un meci, pe terasă, cu hăhăiala de rigoare inclusă.

IMG-2483

Jiguli Barnnoe este o bere rusească bună. Mult mai acidulată decât altele, sprinţară, o bei dintr-o răsuflare. Dar nu aş putea spune că am fost tentat să cer alta, dacă înţelegeţi ce vreau să zic :D

IMG-2485

Fazanul de Aur nu aş putea spune că m-a convins decisiv. Am băut vreo două la terasă, dar apoi am trecut pe ceva mai internaţional, pentru că… aici completaţi voi punctele de suspensie :D

IMG-2491

Baltika mi-a plăcut. Adică nu să o pun în colecţie, dar a mers binişor cale de vreo 4 sticle, mai ales că era chiar prima bere de care m-am lovit în Chişinău, deci a fost motiv de sărbătoare :) )

IMG-5253

Bocicovoe a fost cea mai slăbă din cele băute. Şi singur la PET, de altfel :) )

IMG-5252

Bonus, vă dau pozele de mai jos. Care pe mine m-au făcut să zâmbesc :)

IMG-5400

IMG-5402

Despre Cristian China-Birta

2 comentarii

  1. Hai noroc! Fazan auriu am baut si eu, dar nu mai tin minte unde si cate :) Dar daca mi-a ramas numele marcii, probabil ca mi-a placut :) Spor!

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Înapoi la începutul paginii