19 octombrie 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Cum a dat revista Capital cu profesionalismul pleosc în bere

Iniţial am crezut că nu am intrat pe revista Capital, ci pe ceva tabloid. Pentru că titlu de mai jos este – hai să o spun direct – o mizerie.

revista capital indobitocire

Materialul are documentare, nu zic nu, dar pe fiecare căprărie în parte, adică legat de piaţa de cărţi din România şi, respectiv, piaţa de bere. Doar că modul în care autorul Valentin Vioreanu cuplează cele două lumi totalmente diferite (mai ales în acest context) este, repet, mizerabil.

Puteam discuta mult despre piaţa de carte din România. Putem discuta mult despre piaţa de bere din România (chiar o să începem o serie de dezbateri aici din toamnă). Putem discuta chiar în acelaşi context despre cele două. Dar nu în Capital. Şi nu cu Valentin Vioreanu.

A compara vânzarea de cărţi în România cu vâmzarea de bere este exact cum aş compara eu Capital cu Click. Iar concluzia cu îndobitocirea este cam cum aş spune eu că există mai mult conţinut de calitate în Click decât în Capital pentru că primul are traficul mai mare. Adică o prostie, evident.

Păcat că un brand precum Capital începe cu plezneli de astea jurnalistice. Mare păcat. Şi apoi unii de pe acolo se mai miră că lumea începe să nu îi mai considere jurnalişti.

Despre Cristian China-Birta

4 comentarii

 1. Mdeah. Două lucruri diferite puse la un loc şi, vezi Doamne, ce minune am descoperit, ce jurnalişti suntem noi. Îl văzusem şi eu de dimineaţă, dar mi-a fost prea silă să mai scriu.
  Aştept următoarele episoade, în care să fie comparat consumul de prezervative cu cel de pâine şi, de ce nu, cel de şaorma cu ăla de ciorapi.

  • Exact. Cu niste concluzii de astea de un savantism acerb gen “mancam mai multa saorma decat ne cumparam ciorapi, deci suntem niste desculti”. Pacat, mah, pacat, chiar mai dadeam pe la Capital din cand in cand. Acuma mi s-a tait.

   • Asta este, Cristi. Am renunţat de multă vreme să mai cred în media neaoşă şi regret că în 2011 am acceptat să o mai slujesc. Mi-a plăcut, dar ce am găsit în ea, chiar pe domeniul ăsta frumos, căci aşa pare activitatea concertistică, m-a făcut să înţeleg că boala a evoluat. Aştept finalul.

 2. Capital nu mai este, din pacate, demult ce a fost.
  Ca o mare parte a presei…
  :(

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Înapoi la începutul paginii