03 noiembrie 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Tu colectezi selectiv?

Ca și mine, ca și alții, presupun că berea o consumi și-acasă, și la un grătar sau la pește, nu doar cu prietenii în oraș. Înseamnă că ori o bei la PET, ori la doză, ori la sticlă, ori la keg. Oricum o preferi, recipientul de bere gol își pierde farmecul și e aruncat la coșul de gunoi. Eh, când ești în oraș, ba că ești la o terasă sau la un festival de bere, de gunoi se ocupă cel ce vinde berea sau organizatorul, dar când o cumperi de la magazin, tu ești responsabil pentru ce arunci la gunoi, și mai ales pentru modul în care o faci.

Este extrem de dăunător mediului să lași resturi după tine când ești la un picnic, totuși sper din toată inima ca cititorul de Blog de Bere să fie responsabil destul încât să-și ia cu el gunoiul când pleacă spre casă, în cazul în care nu există niciun spațiu amenajat de colectare a gunoiului prin preajmă.

Însă, și acasă, modul în care depozitezi și arunci gunoiul respectiv contează foarte mult, iar colectarea selectivă a gunoiului este cea mai responsabilă metodă de a te lepăda de gunoi, în special dacă-i plin de PET-uri goale, doze de aluminiu sau sticle pe care nu ai de gând să le refolosești.

ColecteazaSelectiv.ro și EcoRom te premiază dacă colectezi selectiv. Fii responsabil și ai șansa să câștigi premii multe, chiar și un automobil. Ca să afli exact mecanismul campaniei și ce premii sunt puse în joc intră pe Blogal Initiative și înscrie-te la campanie. Premiul cel mare este un FORD KA nou nouț.

Eu zic că merită să te gândești de două ori când și unde arunci PET-ul, doza sau sticla după ce-ai terminat berea, că nu doar îți protejezi natura din jurul tău dar mai ai și ocazia să câștigi super-premii făcând un gest responsabil și de bun-simț.

Despre Sorin Neagu

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Înapoi la începutul paginii