11 noiembrie 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Vitamina B cu B de la bere, desigur :D

Potrivit rapoartelor realizate de către Departamentul de Agricultură al Statelor Unite ale Americii, berea, una dintre cele mai populare şi consumate băuturi din lume, conţine un număr important de vitamine şi nutrienţi şi consumată cu moderaţie poate avea efecte benefice pentru organismul uman.

Berea are un conţinut bogat de vitamine din complexul B, în special vitamina B3 cunoscută şi sub denumirea de niacină, utilă în prevenirea şi tratarea depresiilor, durerilor de cap şi a colesterolului ridicat. Studiile au arătat că un pahar de 355 de ml de bere conţine o cantitate de 1.83 miligrame de niacină.

”Conţinutul de nutrienţi şi vitamine al berii reprezintă fundamentul multor studii efectuate de cercetători din întreaga lume care şi-au dorit să identifice posibilele efecte benefice pentru organism pe care consumul moderat de bere l-ar putea avea. De la reducerea riscului de apariţe a bolilor cardiovasculare, la creşterea nivelului de antioxidanţi din organism, conţinutul în nutrienţi şi vitamine este cel responsabil pentru aceste efecte. Rapoartele de acest gen sunt foarte importante atât pentru comunitatea medicală, cât şi pentru iubitorii berii, fiind esenţial să deţinem cât mai multe informaţii nutriţionale despre produsele pe care le consumăm”, a declarat Corina Aurelia Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Pe lângă niacină, berea mai conţine şi alte vitamine sau nutrienţi cum ar fi vitamina B6, tonică pentru sistemul nervos central, acidul pantotenic cunoscut şi ca vitamina B5, colină, flavonoide şi alte vitamine ale grupului B, care intervin în cele mai importante procese metabolice ale organismului uman. Cantitatea de vitamine pe care o conţine o bere, conform rapoartelor realizate de Departamentul de Agricultură al Statelor Unite ale Americii este prezentată în tabelul de mai jos:

Vitamine şi alţi nutrienţi din bere (la fiecare 355 de ml de bere)

Niacină (B3) 1.83 mg

Piridoxina (B6) 0.164 mg

Acid panteonic (B5) 0.146 mg

Tiamină (B1) 0.018 mg

Riboflavină (B2) 0.089 mg

Ciancobalamina (B12) 0.07 mg

Acid folic 21 micrograme

Colină 36 mg

Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie atrag atenţia că un consum moderat de bere trebuie completat de un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie corespunzătoare. Este considerat consum moderat de bere o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei, cu o concentraţie de alcool de 5%.

Sursa: clicksanatate.ro

Despre Cristian China-Birta

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>