10 decembrie 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Se dau 150.000 lei pentru cercetatorii romani care vor sa studieze berea

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriție anunță începerea perioadei de depunere a aplicaţiilor pentru cea de-a treia ediţie a burselor de cercetare pe care le pune la dispoziția pasionaților în domeniu din România. Ca şi în cazul edițiilor precedente, fondurile sunt destinate finanțării proiectelor de cercetare pe tema efectelor consumului moderat de bere asupra sănătății. Perioada de depunere a lucrărilor este 1 noiembrie 2013 – 31 ianuarie 2014, urmând ca proiectele câștigătoare să fie anunțate la finele lunii februarie 2014.

Debutul celei de-a treia ediţii de acordare a burselor urmează lansării primului studiu de cercetare românesc în domeniu, realizat de către Monica Diana Bercea, câştigătoarea primei ediţii a burselor. Cu ajutorul fondurilor acordate de către Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie şi apelând la tehnologie de ultima generaţie, cercetătoarea a identificat posibile efecte pozitive ale consumului moderat de bere asupra memoriei şi nivelului de atenţie.

Şi în această toamnă, demersul Centrului de Studii se adresează cercetătorilor din înteaga țară. Astfel, caravana Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie se va îndrepta către trei orașe universitare de anvergură – Iași, Cluj și Galați – pentru a discuta direct cu pasionații de cercetare.

Anul acesta am avut bucuria să putem face publice rezultatele primului studiu derulat în România, chiar de către cercetători români, privind efectele consumului moderat de bere asupra organismului uman. Proiectul de cercetare a fost câștigător al primei ediții a burselor noastre și credem că ne-a oferit posibilitea de a aduce în atenția publicului larg și a comunității medicale, informații valoroase legate de consumul moderat de bere. Acum așteptăm cu nerăbdare și rezultatele proiectului câștigător al celei de-a doua ediții, cu speranța că vom reuși să completăm cu date relevante cercetarile desfășurate în întreaga lume pe tema berii. Între timp, însă, avem bucuria să anunțăm startul unei noi perioade în care pasionații de cercetare de la noi din țară își pot trimite proiectele pe adresa Centrului nostru. Așa că vreau să le urez succes și putere de muncă tuturor celor care vor aplica ediția aceasta.”, declară Dr. Corina Aurelia Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Perioada de depunere a aplicaţiilor pentru obţinerea burselor este: 01.11.2013 – 31.01.2014, iar evaluarea proiectelor se va face până la finalul lunii februarie 2014. Mai multe detalii legate de criteriile de eligibilitate, dar și de modalitățile de înscriere pot fi consultate pe site-ul oficial al Centrului de Bere, Sănătate și Nutriție – http://www.beresanatatenutritie.ro/. Proiectele se vor depune în variantă electronică, pe e-mail, la adresa: [email protected]. Comitetul de evaluare va fi alcătuit din specialiști care aparţin domeniilor: tehologii alimentare, nutriție, medicină, cercetare.

Bursele de cercetare oferite de către Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție le sunt adresate studenților în an terminal la orice specializare de natură științifică, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi, principala condiție fiind ca aceştia să aparțină unor centre de învățamânt superior sau centre de cercetare din România. Studenţii la medicină pot aplica începând cu anul patru. Fiecare aplicant trebuie să beneficieze de un coordonator de proiect care să aparţină unei instituţii de învăţământ superior sau centru de cercetare din România şi care să fie cel puţin asistent universitar sau cercetător ştiinţific.

Inițiativa înființării Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție aparține unor reprezentanți ai mediilor universitare, medicale și de cercetare de la noi din țară. Membrii fondatori fiind: Dr. Corina – Aurelia Zugravu, Lector universitar în cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, căreia îi revine şi calitatea de Preşedinte în cadrul Centrului, Dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă şi consultant în probleme de nutriţie, deţinând calitatea de Secretar General, şi Dr. Mihaela Begea, Doctor în Știinţe Inginereşti. Proiectul a fost lansat oficial în luna martie 2012 și are drept obiectiv principal investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman, prin derularea de studii științifice şi diseminarea informaţiilor în rândul comunității medicale și a publicului larg.

Despre Cristian Florea

Sportiv pasionat de Social Media şi WordPress. Project Manager la Sport Local.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>